Imatges

contenidors
 

Recomana el contingut

Recordeu que Castellbell i el Vilar va implantar un nou sistema de recollida selectiva per augmentar els índexs de reciclatge

Es van adequar 29 punts nous de recollida agrupant tots els contenidors, sense restriccions horàries

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar va implantar el mes de juny un nou sistema de recollida selectiva per millorar els índex de reciclatge entre la ciutadania. El municipi se situa a la cua pel que fa a la recollida selectiva al territori i va introduir canvis per capgirar aquesta tendència. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar només recicla el 12% del volum de residus que genera. Per ajudar a revertir aquesta tendència es van agrupar els contenidors en 29 àrees completes de recollida selectiva, amb contenidors de rebuig, orgànica, paper i cartró, vidre i envasos, i es van eliminar les restriccions horàries per facilitar al màxim la tasca de reciclatge entre els veïns i veïnes. Les característiques del municipi, amb nuclis dispersos i trams d’urbanitzacions, dificulten el tractament dels residus. En l’actualitat, Castellbell i el Vilar aporta de mitjana cada mes al dipòsit del parc ambiental de Bufalvent més de 100 tones de residus corresponents al rebuig.
L’Ajuntament es proposa l’objectiu de millorar 6 punts l’índex de reciclatge amb l’aplicació dels canvis anunciats i passar del 12 al 18% de la recollida selectiva el proper any. Per aconseguir aquesta fita, demanem la col•laboració i responsabilitat de tota la ciutadania a l’hora de gestionar correctament els residus que genera i dipositar-los al cotenidor adequat.
Recordeu també que la deixalleria municipal està oberta els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores i dimecres i divendres de 16 a 19 hores. El consistori també ofereix un servei de recollida de voluminosos i de poda per evitar l’abandonament indiscriminat de residus a la via pública.
Data i hora de la darrera actualitzaciò
10:46  |  09-08-17