Imatges

Cartell
 

Recomana el contingut

El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre amplia l’oferta a nou concerts aquest estiu i s’expandeix pel territori

El certamen, organitzat per la Capella de Música Burés i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, té el suport institucional de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona que el perceben com un festival estratègic pel territori

 El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre fa un salt important aquest estiu al territori. El certamen amplia l’oferta musical a nou concerts i arriba a espais emblemàtics de les comarques centrals com és el cas de la Basílica de Montserrat, l’església de la Cova de Manresa o el Castell de Balsareny. Organitzat per l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i la Capella de Música Burés el festival incorpora nous registres musicals més enllà de la música coral i oferirà actuacions de música vocal.

El nivell dels artistes, de reconegut prestigi internacional, continua esdevenint un dels màxims atractius del certamen. El festival, que tindrà lloc del 15 al 24 de juliol, reivindica el seu recorregut històric i es vol situar en un espai destacat en el panorama de festivals de música clàssica d’estiu a Catalunya. El certamen també vol créixer al conjunt del territori per esdevenir un nou atractiu i oportunitat per col·locar al mapa les comarques centrals en l’àmbit de la música clàssica. Enguany arriba per primera vegada als municipis de Sallent, Casserres o Balsareny.

Estratègic per al territori
En el marc de la presentació l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, ha explicat que el festival “fa una aposta clara per la cultura i pretén consolidar-se arreu de les comarques centrals”. Per la seva part, Oriol Pérez, coordinador del festival, ha apuntat que “aquest any es fa un pas endavant amb l’ampliació de concerts i s’obre la porta a la consolidació del certamen per tal que sigui un referent al territori”. Pérez ha reivindicat el cant coral i la música vocal “com l’expressió musical que ve de l’ànima i traspua espiritualitat”. Per la seva part, Lluís Cerarols, director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a la Catalunya Central, s’ha mostrat “convençut de l’èxit del festival, una iniciativa que aplaudim i en la qual continuarem donant suport perquè ens sembla estratègica”.

Espais emblemàtics
El 39è Festival de Cant Coral Catalunya Centre creix al territori i programa actuacions en espais especials. És el cas de l’estrena del certamen i també de la cloenda. El cor de nens de la catedral de Salzburg actuarà per primera vegada a Catalunya i ho farà a la Basílica de Montserrat el diumenge 15 de juliol a les 9 de la nit en un concert gratuït. La cloenda del festival serà a l’Església de la Cova de Manresa el dimarts 24 de juliol a les 9 de la nit. La Cappella Mariana, un conjunt txec polifònic de gran nivell i amb un prestigi europeu incontestable, protagonitzarà la cloenda a la capital del Bages, en el seu primer concert a Catalunya.

Més grups internacionals
En aquesta edició també participarà el grup filipí University of Santo Tomas Singers, referents de les corals universitàries d’Àsia i pioners en la introducció de nous repertoris corals. Actuarà a Castellbell el Vilar (dimarts 17 de juliol). La coral femenina moldava Cor femení Cantaible de Chisinau completarà els artistes vinguts d’arreu. Actuaran a Castellbell i el Vilar (dimecres 18 de juliol, a Sallent (divendres 20 de juliol) i a Casserres (diumenge 22 de juliol).


Artistes referents a Catalunya
La programació es completa amb la participació d’artistes referents en el cant coral i la música vocal catalana. El Cor Lerània actuarà al Castell de Balsareny el dimarts 17 de juliol a les 9 de la nit. Dirigit per Jordi Noguera el cor proposarà un concert espiritual amb obres de Gesualdo, Mendelssohn i Brahms. I un els autors de música vocal més destacats de Catalunya, Antoni Rossell també participarà al Festival de Cant Coral Catalunya Centre. Ho farà a l’església de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar el divendres 20 de juliol en un viatge musical per l’Edat Mitjana.

Concert Intercoral
El festival es completarà amb un concert intercoral que comptarà amb la participació del Cor femení Cantaible de Chisinau, la University of Santo Tomas Singers i la Capella de Música Burés. Serà el dissabte 21 de juliol a partir de les 10 de la nit al Casino Burés de Castellbell i el Vilar. El concert esdevindrà un dels moment més entranyables del festival en què es cantaran en comú diferents peces vocals.

Presentació pública
El festival es presentarà públicament el proper divendres 6 de juliol a Mas del Puig, a Castellbell i el Vilar. L’acte de presentació comptarà amb les intervencions dels responsables institucionals i de la pròpia organització i hi haurà l’actuació de Jordi Cortada (tenor) i Manuel Ruiz (piano) i de la Capella de Música Burés.

Organització
El festival està organitzat per la Capella de Música Burés i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Balsareny i l’Ajuntament de Sallent. En paral·lel, compta amb la col·laboració de l’Abadia de Montserrat, els Amics del Castell de Balsareny, la Cova, el Geoparc, l’Ajuntament de Casserres, el Grup Cantaire Sant Bartomeu i la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Consulteu tota la informació a la pàgina web del festivalData i hora de la darrera actualitzaciò
11:23  |  02-07-18