Castellbell i el Vilar estrena l’exposició del Pessebre Monumental aquest divendres al Burés

Inclourà una xerrada del doctor en antropologia social i president del col•lectiu ‘El Bou i la mula’, Jordi Montlló, i es retrà homenatge a Josep Maria Cots

Castellbell i el Vilar estrena aquest divendres el Pessebre Monumental i una extensa exposició de diorames a la sala polivalent del Burés. La mostra estarà protagonitzada pel Pessebre Monumental que es va poder veure l’any passat al Centre Cultural del Casino de Manresa. La mostra recrea el castell de Castellbell (segle X), el pont Vell (segle XV) i la Fassina (segle XVIII). En el marc de l’estrena, demà es retrà homenatge al pessebrista Josep Maria Cots. En paral•lel, es programarà la xerrada Pessebres de muntanya: costum, pràctica o rutina? a càrrec de Jordi Montlló, doctor en antropologia social i president del col•lectiu El bou i la mula.

Col·lecció de Josep Maria Cots
L’exposició inclou una extensa col·lecció de diorames elaborats per Josep Maria Cots i també un recull de diorames del curset de pessebres del Grup Pessebrístic de Castellbell i el Vilar. Josep Maria Cots va néixer a Manresa l’any 1942 i moria a Castellbell i el Vilar el passat mes d’agost. Cots va assumir la direcció del Pessebre Monumental de Manresa des de l’any 2012 i fins a l’estiu havia treballat en la construcció del pessebre d’enguany que es podrà veure a la capital del Bages i que està dedicat a Rajadell.

Inauguració i horaris
La inauguració de l’exposició serà demà a partir de les 7 de la tarda a la sala polivalent del Burés i comptarà amb la benvinguda de l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia. La mostra es podrà veure fins al 6 de gener. Els dies 18, 19 i 20 de desembre de 9.30 a 12.00, el dia 24 de 10 a 13.00 hores i el divendres 5 de gener, coincidint amb la cavalcada de Reis, obrirà portes a partir de les 5 de la tarda i fins a les 9 del vespre.

Data i hora de la darrera actualitzaciò
02:07  |  14-12-17
  • Recomana el contingut