Castellbell i el Vilar commemora el 125è aniversari del primer trajecte del cremallera fins a Montserrat

Una seixantena de persones participen a la caminada que ressegueix l’antic traçat del cremallera i es presenta el darrer número de la revista ‘La Foradada’ dedicada a l’aniversari

Aquest cap de setmana Castellbell i el Vilar ha commemorat el 125è aniversari del primer trajecte del cremallera fins al monestir de Montserrat. Una seixantena de persones han participat a la caminada popular que ha resseguit l’antic traçat del cremallera des de Castellbell i el Vilar, passant per Monistrol de Montserrat i fins a dalt el monestir. La caminada ha tingut diferents punts d’avituallament i ha comptat amb la participació del cap d’explotació del cremallera de Montserrat, Ferran Gallego, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia.

Revista monogràfica
En el marc de la commemoració, divendres al vespre es va presentar el segon número de la revista La Foradada, dedicada íntegrament a aquesta efemèride. Els historiadors Joan Valls i Carles Cornadó, entre d’altres, aporten nou material històric i inèdit que il•lustra la importància de la fita aconseguida fa 125 anys. En paral·lel, també es va estrenar una exposició a la sala de la Capella de Música Burés amb fotografies històriques del cremallera de l’època. La mostra es podrà veure divendres i dissabte també.

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar vol agrair la col•laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la celebració dels actes.

  Data i hora de la darrera actualitzaciò
12:50  |  09-10-17
  • Recomana el contingut